ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητική ενδυμασία

Ο διδασκαλικός σύλλογος του δημοτικού σχολείου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γονέων/Κηδεμόνων και το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο, αποφασίζουν το είδος της ενδυμασίας που θα φορούν οι μαθητές/μαθήτριες επιλέγοντας το είδος ή συνδυασμό που επιθυμούν από τα είδη μαθητικής ενδυμασίας που προτείνονται από το Υπουργείο, σε συνεργασία με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με σχετικές εγκύκλιες οδηγίες.

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ύστερα από διαβουλεύσεις που είχε με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, έχει αποστείλει με σχετική εγκύκλιό του διάφορα είδη μαθητικής ενδυμασίας από τα οποία το κάθε σχολείο είναι ελεύθερο να επιλέξει τη δική του.


Κατά τους χειμερινούς μήνες (Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη) οι μαθητές και μαθήτριες μπορούν να φορούν και ομοιόμορφες φόρμες από βαμβακερό ύφασμα, γκρίζου ή μπλε χρώματος. Οι μαθήτριες μπορούν, ακόμα, να φορούν είτε φούστα/ποδιά με χοντρό καλτσόν είτε παντελόνι ίδιου χρώματος με το παντελόνι των μαθητών.  Οι μαθητές και μαθήτριες πρέπει να φορούν συνηθισμένα μαύρα παπούτσια και όχι αθλητικά. Τα αθλητικά παπούτσια μπορούν να τα φορούν μόνο κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και των Αθλητικών Δραστηριοτήτων. Στις περιπτώσεις κοινού εκκλησιασμού, επίσημων εορτασμών και τελετών θα πρέπει να χρησιμοποιείται η ισχύουσα επίσημη στολή.
Υπηρεσία Διαδικτύου και Επικοινωνίας - Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας