ΔΙΚΤΥΟ ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ είναι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την εκπαίδευση που παρέχει πληροφορίες και αναλύσεις για τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα και τις πολιτικές.

Αποτελείται από
42 εθνικές μονάδες με έδρα τις 38 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus + της ΕΕ (χώρες μέλη της ΕΕ, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Μαυροβούνιο, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Νορβηγία, Σερβία, Ελβετία, Αλβανία και Τουρκία) και συντονίζεται και ρυθμίζεται από το Εκπαιδευτικό, Οπτικοακουστικό και Πολιτιστικό Εκτελεστικό Γραφείο της Επιτροπής το οποίο συντάσσει τις δημοσιεύσεις και τις βάσεις δεδομένων του Δικτύου.

42 εθνικές μονάδες

Μια συντονιστική Μονάδα στο Εκπαιδευτικό, Οπτικοακουστικό και Πολιτιστικό Εκτελεστικό Γραφείο της Επιτροπής με έδρα τις Βρυξέλλες.
Τις Εθνικές Μονάδες που συνήθως στεγάζονται στα Υπουργεία Παιδείας όλων των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης, την εκπαιδευτική δράση της ΕΕ.  

Eθνικές Εκπαιδευτικές Περιγραφές - Description of National Education Systems

Οι Εθνικές Εκπαιδευτικές Περιγραφές έχουν ως στόχο να παρουσιάσουν την πιο ακριβή εικόνα των εθνικών εκπαιδευτικών συστημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είτε ψάχνετε για την κατανόηση ενός συγκεκριμένου συστήματος εκπαίδευσης ή για την ανάλυση ενός ζητήματος εκπαίδευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι Εθνικές Εκπαιδευτικές Περιγραφές θα σας προσφέρουν τα πιο πλήρη στοιχεία για 42 εκπαιδευτικά και πανεπιστημιακά συστήματα. Οι Εθνικές Εκπαιδευτικές Περιγραφές είναι διαθέσιμες στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση.

Υπηρεσία Διαδικτύου και Επικοινωνίας - Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας