ΔΙΚΤΥΟ ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ είναι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την εκπαίδευση που παρέχει πληροφορίες και αναλύσεις για τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα και τις πολιτικές.

Αποτελείται από
41 εθνικές μονάδες με έδρα τις 37 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus + της ΕΕ (χώρες μέλη της ΕΕ, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Μαυροβούνιο, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Νορβηγία, Σερβία, Ελβετία και Τουρκία) και συντονίζεται και ρυθμίζεται από το Εκπαιδευτικό, Οπτικοακουστικό και Πολιτιστικό Εκτελεστικό Γραφείο της Επιτροπής το οποίο συντάσσει τις δημοσιεύσεις και τις βάσεις δεδομένων του Δικτύου.

41 εθνικές μονάδες

Μια συντονιστική Μονάδα στο Εκπαιδευτικό, Οπτικοακουστικό και Πολιτιστικό Εκτελεστικό Γραφείο της Επιτροπής με έδρα τις Βρυξέλλες.
Τις Εθνικές Μονάδες που συνήθως στεγάζονται στα Υπουργεία Παιδείας όλων των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης, την εκπαιδευτική δράση της ΕΕ.  

Eurypedia: Η πύλη σας για τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα

Η Eurypedia είναι ένα νέο προϊόν του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ και έχει ως στόχο να παρουσιάσει την πιο ακριβή εικόνα των εθνικών εκπαιδευτικών συστημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είτε ψάχνετε για την κατανόηση ενός συγκεκριμένου συστήματος εκπαίδευσης ή για την ανάλυση ενός ζητήματος εκπαίδευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Eurypedia θα σας προσφέρει τα πιο πλήρη στοιχεία για 41 εκπαιδευτικά και πανεπιστημιακά συστήματα. Η Eurypedia είναι διαθέσιμη στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση.

Υπηρεσία Διαδικτύου - Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού