ΔΙΚΤΥΟ ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ παρέχει πληροφορίες και αναλύσεις σχετικά με τα ευρωπαϊκά συστήματα και τις πολιτικές για την εκπαίδευση. Αποτελείται από 40 εθνικές μονάδες που εδρεύουν στις 37 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ της Ε.Ε. (27 κράτη μέλη της Ε.Ε., Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ισλανδία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Λιχτενστάιν, Μαυροβούνιο, Σερβία, Νορβηγία, Ελβετία και Τουρκία). Ο συντονισμός και η διαχείρισή του γίνεται από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Κυπριακή Μονάδα «Ευρυδίκη»

Στην Κύπρο, από τον Ιούνιο του 2002, η Μονάδα λειτουργεί στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, με την ονομασία Κυπριακή Μονάδα «Ευρυδίκη».

Eθνικές Εκπαιδευτικές Περιγραφές - Description of National Education Systems

Οι Εθνικές Εκπαιδευτικές Περιγραφές έχουν ως στόχο να παρουσιάσουν την πιο ακριβή εικόνα των εθνικών εκπαιδευτικών συστημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είτε ψάχνετε για την κατανόηση ενός συγκεκριμένου συστήματος εκπαίδευσης ή για την ανάλυση ενός ζητήματος εκπαίδευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι Εθνικές Εκπαιδευτικές Περιγραφές θα σας προσφέρουν τα πιο πλήρη στοιχεία για 37 εκπαιδευτικά και πανεπιστημιακά συστήματα. Οι Εθνικές Εκπαιδευτικές Περιγραφές είναι διαθέσιμες στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση.

Υπηρεσία Διαδικτύου και Επικοινωνίας - Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας