Ηλεκτρονική Διοίκηση Εκπαίδευσης και Αγωγής - eΔΕΑΠεριγραφή του Συστήματος eΔΕΑ
Ο γενικός στόχος του έργου είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης διοικητικών διαδικασιών του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) και των Σχολικών Μονάδων, βελτιώνοντας έτσι την επικοινωνία, συνεργασία και παροχή υποστήριξης όλων των εμπλεκόμενων φορέων μέσω της σωστής διαχείρισης πληροφοριών και αυτοματισμού των διαδικασιών.

Το σύστημα μπορεί να υποστηρίζει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης – Δημοτική, Μέση Γενική και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση – όπως επίσης και τα διάφορα τμήματα και διοικητικές υπηρεσίες του ΥΠΑΝ.

Κύριοι επωφελούμενοι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αφού το σύστημα μπορεί να συμβάλει θετικά στη λειτουργία και διοίκηση του κάθε σχολείου, με τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη διασφάλιση ψηλής ποιότητας και ευκολία χρήσης μέσω των νέων, μοντέρνων τεχνολογιών.

Οδηγίες προς γονείς
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές στο σύστημα θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 17 Ιουνίου και 21 Ιουνίου 2024. Το σύστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά μόνο για τρία σχολεία και μόνο για τις εγγραφές της Α’ τάξης λυκείου
  • Λύκειο Κύκκου Β’
  • Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα
  • Λύκειο Πολεμιδιών

Σημαντική Ανακοίνωση
Το σύστημα θα λειτουργήσει μέσω της ενιαίας κυβερνητικής πύλης CY LOGIN έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο πλέον ασφαλής τρόπος ταυτοποίησης του κάθε γονέα/κηδεμόνα. Πριν από την είσοδο σας στο σύστημα eΔΕΑ θα πρέπει οπωσδήποτε πρώτα να δημιουργήσετε και να ταυτοποιήσετε το προφίλ σας στη κυβερνητική πύλη CY LOGIN (πρώην Αριάδνη) Ακολουθήστε το σύνδεσμο https://cge.cyprus.gov.cy/cyloginregistration/knowledgebase/help για βοήθεια και βήμα προς βήμα οδηγίες για το πώς να δημιουργήσετε το προφίλ σας στο CY LOGIN.

Διαδικασία Ηλεκτρονικής Εγγραφής στο Σύστημα
Μετά τη δημιουργία του προφίλ σας στην κυβερνητική πύλη CY LOGIN θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο σύστημα eΔΕΑ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να προχωρήσετε με την εγγραφή του παιδιού σας στο σχολείο για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Η γενική φιλοσοφία του συστήματος είναι η ευκολία στη χρήση και η βήμα-προς-βήμα καθοδήγηση του συστήματος για τη διεκπεραίωση της εγγραφής όπως φαίνεται πιο κάτω:
Βίντεο - eΔΕΑ - Οδηγός ηλεκτρονικών εγγραφών


Θέμα Αρχείο Ημερομηνία
Ηλεκτρονική Διοίκηση Εκπαίδευσης και Αγωγής - eΔΕΑ 14/06/2024
Οδηγίες για πρόσβαση στο σύστημα eΔΕΑ 08/07/2024
Οδηγίες για τη Χρήση του συστήματος eΔΕΑ 17/06/2024
Ενημέρωση
Σύστημα Ηλεκτρονικής Διοίκησης Εκπαίδευσης και Αγωγής eΔΕΑ 08/07/2024
Ηλεκτρονική Εγγραφή μαθητών/ τριών Α’ Λυκείου - Πιλοτική λειτουργία του έργου eΔΕΑ (Ηλεκτρονική Διοίκηση Εκπαίδευσης και Αγωγής) σε τρία σχολεία 17/06/2024
Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφορικά με την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του έργου eΔΕΑ (Ηλεκτρονική Διοίκηση Εκπαίδευσης και Αγωγής) 24/05/2024

Υπηρεσία Διαδικτύου και Επικοινωνίας - Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας