YΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Υ.Σ.Ε.Α.)

Γενικές Πληροφορίες

Προγράμματα

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα: «Συμβουλευτική και επαγγελματική καθοδήγηση σε άτομα 'Not in Education, Employment or Training' (ΝΕΕΤ)»


Εάν είσαι νέος/νέα ηλικίας 15-29 χρονών, και επιθυμείς ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτική καθοδήγηση από προσοντούχους Συμβούλους Επαγγελματικής Καθοδήγησης, αυτό το πρόγραμμα σε ενδιαφέρει!

Πάρε το μέλλον στα χέρια σου!

Επικοινώνησε τώρα με τα γραφεία Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Καθοδήγησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΥΚΕΠ), σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.


ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΣΥΚΕΠ) ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
INTERCOLLEGE
Μάρκου Δράκου 8, Έγκωμη, 1700, Λευκωσία
Τηλ. 22842502
Άτομο επικοινωνίας: Χάρις Αβραάμ
Αίθουσα Β1Α

ΛΕΜΕΣΟΣ
Intercollege
Αγ. Φυλάξεως 92, 3025, Λεμεσός
Τηλ. 25381180
Άτομο επικοινωνίας: Εύη Μιχαηλίδου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Compass4u
Λεωφόρος Αρχαγγέλου 11, 2055, Στρόβολος
Τηλ. 22795002
Άτομο επικοινωνίας: Γιώργος Θεοδώρου

ΛΑΡΝΑΚΑ
INTERCOLLEGE
Λεωφ. Αμμοχώστου 52, 6019, Δρόμος Λάρνακας - Δεκέλειας
Τηλ. 24747500
Άτομα επικοινωνίας: Άντρη Κυπριανού , Λούση Παγώνη

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
XENION HIGH SCHOOL
1ης Απριλίου 55, 5281, Παραλίμνι
Τηλ. 23811080
Άτομο επικοινωνίας: Γιώργος Φυλακτού

ΠΑΦΟΣ
NEAPOLIS UNIVERSITY
Λεωφόρος Δανάης 2, 8042, Πάφος
Τηλ. 26843306
Άτομο επικοινωνίας: Μαρία Κουντούρη

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα: «Συμβουλευτική και επαγγελματική καθοδήγηση σε άτομα 'Not in Education, Employment or Training' (ΝΕΕΤ)» - Εντοπίζω και Στηρίζω

H Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΥΣΕΑ), της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΑ) του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προσφέρουν το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Συμβουλευτική και επαγγελματική καθοδήγηση σε άτομα 'Not in Education, Employment or Training' (ΝΕΕΤ)».

Tο έργο στοχεύει στην ενίσχυση της προσφοράς Υπηρεσιών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Καθοδήγησης σε 4000 άτομα NEET (Not in Education, Employment or Training), ηλικίας 15-29 ετών, συμπεριλαμβανομένων όλων όσων έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην αγορά εργασίας της Κύπρου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ) και από εθνικούς πόρους και στοχεύει στην αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης ανεργίας των νέων και ειδικότερα της ομάδας ατόμων NEET.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, προσφέρονται Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Καθοδήγησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα άτομα ΝΕΕΤ, από προσοντούχους Συμβούλους. Όπου κρίνεται αναγκαίο, προσφέρεται περαιτέρω μαθησιακή, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη μέσω παραπομπών σε εξειδικευμένο, προσοντούχο προσωπικό Συμβουλευτικών Ψυχολόγων και άλλων επαγγελματιών. Οι υπηρεσίες προσφέρονται σε χώρους εντοπισμού των ατόμων ΝΕΕΤ και στα γραφεία Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Καθοδήγησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΥΚΕΠ), σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της Συμβουλευτικής διαδικασίας γίνεται αξιολόγηση των δεξιοτήτων, γνώσεων, ικανοτήτων και στάσεων των ατόμων ΝΕΕΤ, με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων/ερωτηματολογίων επαγγελματικού προσανατολισμού. Στη συνέχεια, οι Σύμβουλοι μέσα από τον καταρτισμό ατομικού σχεδίου δράσης, προωθούν τα άτομα ΝΕΕΤ για ένταξή τους είτε πίσω στο τυπικό σύστημα εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, σε προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή και σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όσοι δεν ενταχθούν σε προγράμματα εκπαίδευσης, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει συνταίριασμα από τη ΔΥΑ του προφίλ του κάθε επωφελούμενου με κενές θέσεις εργασίας και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, νοουμένου ότι τα άτομα ΝΕΕΤ θα εγγράφονται στο σύστημα ανέργων της ΔΥΑ.

Τονίζεται ότι οι συμβουλευτικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες καθοδήγησης προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ με την καθοδήγηση και εποπτεία της ΥΣΕΑ του ΥΠΠ.


Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Άριστον»
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η φύση έχει προικίσει κάθε άνθρωπο με συγκεκριμένα ταλέντα και κλίσεις προς συγκεκριμένα επαγγέλματα. Στόχος μας είναι να βρούμε τα δικά σου και να σε ενημερώσουμε σχετικά.

Προς τον σκοπό αυτό, προτείνουμε να συμπληρώσεις ένα αυτοματοποιημένο ερωτηματολόγιο προσωπικότητας, ικανοτήτων, δεξιοτήτων, και επαγγελματικού προσανατολισμού, με σκοπό να βρούμε τις κλίσεις σου και όχι να εξετάσουμε τις γνώσεις σου.

Οι απαντήσεις που δίνεις καταγράφονται σε κρυπτογραφημένη μορφή και δεν γνωστοποιούνται ποτέ και σε κανέναν. Επομένως, διασφαλίζεται απολύτως το απόρρητο των απαντήσεών σου.

Στη συνέχεια, οι απαντήσεις σου αναλύονται από ειδικό έμπειρο σύστημα (Expert System) σε κεντρικό υπολογιστή (Server), ο οποίος επεξεργάζεται τα πολυάριθμα δεδομένα και παράγει, αυτόματα και χωρίς καμία απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση, αναλυτική έκθεση με τα αντίστοιχα αντικειμενικά συμπεράσματα.


Σήμερα λοιπόν έχεις μια ευκαιρία να αποδείξεις ότι αξίζεις περισσότερα από όσα πιστεύουν οι άλλοι για εσένα, και ενδεχομένως περισσότερα από όσα εσύ πιστεύεις για τον εαυτό σου. Κάλεσε τώρα τα γραφεία Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Καθοδήγησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΥΚΕΠ) για δωρεάν υπηρεσίες.

Υπηρεσία Διαδικτύου και Επικοινωνίας - Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού